Impunitat feixista

Posted on 27 Mai 2012

4


Divendres passat, hores abans del partit Barça-Atlètic, el Tribunal Superior de Justícia de Madrid –demostració fefaent que l’anomenada transició espanyola ni tan sols va tocar d’esquitllèvit el poder judicial- va autoritzar una manifestació de clar caràcter feixista que, de manera absolutament impune, va passejar fins i tot símbols de les SS nazis i va repartir fulls volants amb inequívoques amenaces de mort cap a bascos i catalans. Feixisme, nazisme, xenofòbia… amb l’empara judicial i l’acompanyament de la policia espanyola que en cap moment va intervenir per fer desaparèixer la imatgeria antidemocràtica o identificar aquells que feien córrer les amenaces, mentre d’altres membres del mateix cos, uns pocs quilòmetres enllà, sostreien estris tan perillosos com xiulets de joguina.

Feixistes deixats anar pels carrers amb la impunitat còmplice de jutges, policies i autoritats governamentals. D’un Estat que implora l’ajut d’Europa i dóna la veu als que l’han volgut destruir una i altra vegada. N’hem de fugir corrents, cert, i tenim pressa –cada dia més i més-, però no podem obviar que divendres, a Madrid, jutges i policies van deixar manifestar-se impunement la carn de canó del seu més ranci immobilisme, la punta de llança contra qualsevol conquesta democràtica –la de la sobirania també. Per això, no ens ho podem prendre com una anècdota passada de voltes, i no podem fer veure que, tot plegat, no n’hi ha per tant. Com a demòcrates i com a catalans, hem de demanar a europarlamentaris, col·legis d’advocats, organitzacions antiracistes, entitats defensores de la cultura i del país, sindicats… que facin saber a les institucions europees el que va succeir divendres a Madrid. I que portin als tribunals internacionals els que van lluir els símbols i els que van proferir les amenaces, i també –encara més- els que ho van permetre.

Per les llibertats individuals i col·lectives, socials i nacionals. I contra la impunitat del feixisme. I pel nostre futur.

(Publicat a http://diarigran.cat/ el 27 de maig de 2012)

Anuncis
Etiquetat: ,