Jaume, no volia

Posted on 7 Desembre 2011

0


No volia escriure aquest article, Jaume, perquè no m’agraden les necrològiques -ni llegir-les ni escriure-les- i perquè sé que te’n fotries i m’etzibaries una bona bronca sorneguera plena d’ironia sobre si no tinc altra feina que perdre el temps amb això -bé, i alguna cosa més que potser millor que no reprodueixi.

No m’agrada haver d’escriure aquest article, Jaume, perquè no està bé que ens hagis deixat així, amb aquest buit per a la Santa Tecla que ve, que ens caurà, com tot, amb alguna retallada i ara sense poder petar la xerrada en qualsevol aturada del seguici, fent un glop de cervesa -que enguany ja no ho vàrem poder fer, amb l’esperança que fos només una mitjapart, tot i que les notícies ja no eren gaire bones.

Però no podia escriure el bitllet setmanal en aquesta finestra 2.0 del Camp, avui, sobre qualsevol nimietat -tipus festa de la Constitució d’ahir o la nostra aportació al Madrid-Barça de diumenge. No ho podia fer, havia de parlar de tu, ho sento i ja em sap greu. I és que, no hi pots fer res, perquè el teu record viurà per sempre en la gent de Tarragona, en la festa de la ciutat. En la Tarragona teclera, i en l’Esbart, les seves danses i els seus balls, i el Retaule i les Contalles, i l’Àliga, els Turcs i Cavallets, els Cercolets, la Víbria, els Valencians… En tantes coreografies teves que es continuaran ballant any rere any, i s’aturaran en qualsevol carrer o plaça i faran la cervesa o una mamadeta. I no només de la ciutat, també del Camp, a la Riera, el Morell, Vallmoll, Puigpelat…

I vés que, per acabar-te d’emprenyar, qualsevol dia d’aquests, no trobis alguna placa en algun dels racons més teclers que comenci dient “Jaume Guasch (1957-2011)”. No podràs convocar una reunió urgent de l’Assessora per impedir-ho. Però, això et passa per haver fet tantes coses i haver estat així, com érets.

(Publicat a http://www.delcamp.cat el 7 de desembre de 2011)